Wat is disc®

DiSC kan binnen uw organisatie de leidinggevenden en medewerkers helpen om hun eigen gedrag beter te begrijpen, te leren hoe en wanneer gedrag aan te passen, communicatie effectiever te laten verlopen, verschillen te waarderen, individuele en teamprestaties te verbeteren en conflicten te verminderen.

Het helpt managers, coaches, trainers en verkopers om de behoeften, prioriteiten en drijfveren van anderen te begrijpen en zo effectiever te zijn in hun leidinggeven, coachen, trainen, ontwikkelen, onderhandelen en verkopen.

De deelnemers krijgen inzicht in hun eigen DISC® profiel (gedragsstijl) en welke gedragsstijlen er binnen het team én organisatie bestaan. Door deze profielen  te koppelen aan letters zijn ze praktisch en gemakkelijk toepasbaar. Ook leren zij in korte tijd DISC® profielen van anderen te herkennen, waardoor zij sturing kunnen geven aan hun communicatie zodat 'ruis' en conflicten tot het verleden behoren en zij optimaal gaan samenwerken. Kortom met de uitkomsten van een DISC® training zijn teams en individuen in staat beter te presteren en prettiger samen te werken.

Wat gaan we doen

Na een korte introductie en uitleg over de training gaan de deelnemers direct aan de slag. Het programma bestaat uit een prettige afwisseling van theorie en praktijk. Dit afgewisseld met momenten om te delen, te reflecteren en te leren. Er wordt zowel met het de hele groep als in kleine groepen gewerkt. Door reflectieopdrachten, praktijkvoorbeelden en oefeningen leren de deelnemers zichzelf en hun collega’s beter kennen.

Resultaat

De deelnemers hebben inzicht in het DISC® model, het eigen DISC® profiel en die van collega's. Ze zijn hiermee in staat om succesvol samen te werken zowel met teamleden als klanten.

Voordelen van deze training

Verdieping en ontwikkeling
Inzicht in eigen DISC®-profiel
Praktisch, eenvoudig en direct toepasbaar
Korte interventie, duurzaam resultaat


Voor wie

De DISC training is voor organisaties die willen werken aan effectiviteit, ontwikkeling en verbeterde samenwerking van hun medewerkers. De training is geschikt voor groepen van 10 tot 25 personen.

Duur

 - 1 dag (Inclusief DiSC vragenlijst )

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van DISC binnen uw team of organisatie? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

© Copyright Ellen Interim Management & Consultancy